professionalisering kwaliteit in het MBO kwaliteit in het HO
Professionalisering Kwaliteit in het HO Kwaliteit in het MBO
logo accordance consultancy home / werkwijze / nieuws / vrije impressies afbeelding accordance consultancy

Aanmelden nieuwsbrief

Uw naam

Uw e-mail adres

Afmelden nieuwsbrief

Uw e-mail adres

Nieuwsbrieven

De cirkel rond

De minor Ondernemerschap van de Hogeschool van Amsterdam timmert al zes jaar aan de weg en niet zonder succes. Jaarlijks volgen totaal ca. 250-300 studenten deze minoropleiding waarbij ze begeleid worden in de ontwikkeling en start van een eigen onderneming. Dat de minor Ondernemerschap van de HvA erkenning geniet van zowel studenten, docenten en collega-docenten is een feit, maar hoe krijgt dit zijn beslag in een rapportage die recht doet aan de realiteit? In deze nieuwsbrief licht ik een tipje van de sluier op door in gesprek te gaan met de docenten en coaches Matthijs de Feber en Krisja Abelman, beiden betrokken bij de aanvraag Bijzonder Kenmerk ondernemen bij de NVAO. Mijn rol in dit project was het begeleiden van het proces en het schrijven van de aanvraag.

Focus

Lag de vorige maand het ijs nog in de sloten, op dit moment kunnen we genieten van prachtig voorjaarsweer. Vanuit mijn werkkamer kijk ik uit op een bruine beuk die als een van de laatste bomen zijn prachtige roodbruine bladertooi binnenkort weer laat zien. Op dit moment is het voor mij een uitdaging om mij daar ook van bewust te zijn. 1 April is namelijk de deadline waarop ik met een werkgroep een zelfevaluatie van een opleiding aan moet leveren. Om dat voor elkaar te krijgen ben ik nu een en al focus en voel ik me alsof ik in een (ploegen)wedstrijd zit.

De mythe van het systeem

Regelmatig hoor ik medewerkers in het onderwijs zeggen dat ze ‘tegen het systeem’ aanlopen. Dat vind ik intrigerend. Wat is de betekenis van zo’n uitspraak? Nu er volop wedstrijden gereden zijn op natuurijs, is het interessant om een uitstapje te maken naar het marathonschaatsen. De dynamiek binnen deze sport wordt niet alleen door de kwaliteit van de deelnemende schaatsers en ploegen bepaald, maar ook door de spelregels.

Archief

Een kwestie van vertrouwen

Download als PDF