professionalisering kwaliteit in het MBO kwaliteit in het HO
Professionalisering Kwaliteit in het HO Kwaliteit in het MBO
logo accordance consultancy home / werkwijze / nieuws / vrije impressies afbeelding accordance consultancy

RUIMTE MAAKT KWALITEIT

Workshop voor teamleiders en opleidingsmanagers (online of life)

Hoe vind je -gebaseerd op de visie- ruimte voor vernieuwen in tijden van grote veranderingen?

Samen met Krisja Abelman is deze laagdrempelige workshop voor teamleiders en opleidingsmanagers ontwikkeld. Per training kan de invulling anders zijn. Het aanbod wordt afgestemd op de actuele vragen van de opleidingsmanagers/teamleiders. Een voorbeeld van een maatwerkoplossing van een samengesteld team (weliswaar geen team van leidinggevenden) is te lezen in een artikel over de praktijkervaringen van de methodiek Synergie 4 teams. 

 

TEAMSCAN

Systemische teamdiagnose m.b.v. TeamConnect

Wil je meer weten over het (onbewuste) potentieel van het team waar je in werkt of leiding aan geeft? Dan is de systemische teamdiagnose een waardevolle ontwikkelstap om aan te gaan. De krachtige online tool ‘Team Connect’ die ik daarbij gebruik is ontwikkeld door Jan Jacob Stam en Dees van de Hoef, beiden gepokt en gemazeld in het werken met organisatieopstellingen. Team Connect geeft een team inzicht in de onbewuste factoren die het team succesvol en effectief (kunnen) maken.

Waar gaat de survey over?

            • ‘Ik’ in mijn werk en het team

            • Patronen

            • Teamkwaliteiten

            • Teamrollen

            • Energiemeter: waar ben ik en waar wil ik zijn?

Het invullen van de survey beslaat ca. 1 uur, ieder teamlid vult het individueel in. Belangrijk om te weten is dat de survey geanonimiseerd is. Het gaat om het totaalbeeld, niet om wie wat precies heeft ingevuld. Na ongeveer een week (afhankelijk van wanneer we afspreken) volgt de terugkoppeling van het totaalbeeld van het team via een Zoom-meeting. Deze terugkoppeling aan alle teamleden beslaat ook ca. 1 uur. Na de survey volgt in interactie met team een leidinggevende een mondelinge terugkoppeling waar je direct mee aan de slag kunt gaan!